fredag 31 december 2010

Nyårsafton

Igår hade jag besök av min fina vän från Villan Vid Vilan. Hon hade med sig sina två barn som ville hälsa på kaninen. Vi fikade lite och sedan tittade barnen på film medan vi kunde sitta och prata lite. Alltid lika trevligt!

Jag fick en fin liten julgrupp som nu står i mitt köksfönster och en glasburk med mandelskorpor, mums!

Så ja L: nu har jag förstått att du är på väg :) GU VA ROLIGT!!! Det behöver du, få komma ifrån och göra något helt annat! Kör hårt och lycka till!

Idag är det nyårsafton och vi är bjudna på stort galej inne i stan, det blir trevligt! Undrar vad man ska ha på sig? Något svart kanske, eller glittrigt.... Först blir det en tur till några affärer för att uträtta en del ärenden. Hörs imorgon!

GOTT NYTT ÅR!

torsdag 30 december 2010

Konserverad känsla

Är det fler än jag som känner av att känslor förändras med åren? Jag tänker på min egna julkänsla. Det känns som om den avtar mer och mer för varje år som går. Eller inte avtar, den ändras. När jag var yngre kändes julen som en evighet och allt kändes dessutom Mer, större och viktigare. Nu är det inte lika viktigt att allt måste vara som det alltid har varit. Jag minns hur jag förr om åren drog mig för att ens gå utanför huset under julhelgen. Jag ville på något sätt konservera känslan av jul och det liv vi levde tillsammans just då, hela familjen samlad. Vi levde på resterna från julaftonen i flera dagar, julmat det hade vi gott om! Jag var inte den som kastade mig ut på mellandagsrean, istället stängde jag av telefonen och hoppades innerligt på att ingen skulle komma på besök. Det skulle på något sätt förstöra min julkänsla.

I år har jag visserligen njutit till fullo av julen men den känns inte lika helig som den gjorde förr. Jag har varit utanför huset och jag har längtat efter mina vänner. Jag väntade dock en aning med mellandagsrean även detta år, men idag var jag ner och gjorde mina första fynd (se bild nedan).


En grythandske och grytlapp i fint julmönster.


Fin spetskant.


Tillhörande handduk. Köpte även ett förklä i samma tyg som grythandsken och grytlappen. Fick hela detta lilla kitt för ynka ca. 120 :- Allt köpt på Åhlens.

Jag vet inte om jag egentligen skulle vilja kunna konservera julkänslan så som jag gjorde förr, det är ganska skönt att inte behöva känna lika stor stress över att allt måste vara perfekt. Känslor förändras med åren, precis som livet, och tur är väl det!

(( L: jag kommer sakna er med, massor!! Vem vet, en vacker höstdag dyker jag kanske upp igen :))

onsdag 29 december 2010

Hemma för att stanna!

Nu har vi flyttat hem igen. Först runt och sen hem. Julen är över men än återstår några härligt lediga dagar framöver. Jag börjar inte förrän 10 januari. Och innan dess ska det avverkas både nyårsfest och bröllop! Hur som haver är det skönt att vara på hemmaplan igen!

Vi hörs imorgon igen!

söndag 26 december 2010

Julhelgen fortsätter



Här hemma tar vi det bara lugnt! Vi åt en sen frukost i morse, sen tittade vi på film, la pussel och på eftermiddagen åkte vi hem till mormor och morfar på lite julfika!

MYYYYYYYS med andra ord!

lördag 25 december 2010

Julafton



Så var även denna julaftonen förbi. Men oj va mysig den var! Precis som vanligt. Vi firar tillsammans med hela släkten. Äter jullunch ihop (julbord) och sedan fikar vi. Tidigare år har tomten alltid kommit där emellan men i år tog tomten ledigt. Han kommer nog inte igen förrän det kommit några små barn till släkten igen, de små barnen har ju vuxit upp och blivit stora nu, som jag...

Vid 18 tiden åker alla släktingar här ifrån och endast vi i familjen är kvar. När lugnet lagt sig och vi stökat undan allt i köket samlas vi kring granen och ger varandra julklapparna. Även detta år hade vi en hel hög som låg under granen. Vi brukar, varje år, försöka dra ner på julklapparna men högen tycks bara växa sig allt större ju äldre vi blir!

Juldagen har avnjutits här hemma i lugnan ro, "här hemma" är i mitt barndomshem hos mamma och pappa, vi har ätit lite julmat, tittat på lite tv och kikat på alla fina julklappar vi fått. Kanske kan visa några julklappar på bild imorgon! Nu ska vi julfika nere framför öppna spisen!

Hoppas ni haft en mysig julafton!

torsdag 23 december 2010

Dan före dopparedan



Oj va här har varit tyst! Jag har tagit ett tidigt jullov från bloggen. Fick dock lust att skriva en liten rad såhär dagen innan julafton. Här hemma har vi griljerat skinkan, klätt granen och ätit pizza! Ja för man får äta pizza dan innan, sen blir det ju bara julmat hela veckan... Alla klappar är inslagna och det mesta är under kontroll. Känns lite annorlunda att vi faktiskt har tid att sitta ner en stund tillsammans, hela familjen, vi brukar alltid ha fullt upp med allt som ska fixas inför imorgon då hela släkten kommer hem hit. I år ligger vi bra till!

Och hur mycket snö har vi inte fått!? Det kommer inte va några problem för alla tomtar som ska ut med sina slädar imorgon! Vår tomte har tagit tjänstledigt i år, men vi ska nog klara oss bra ändå!

Nu vill jag önska Er Alla en Riktigt God Jul!

söndag 12 december 2010

Tjejkväll!

Ja det är vad som står på schemat för kvällen. Mötas upp och köpa med hämtmat och sen åka hem till en av tjejerna och bada lite bubbelpool och bara mysa över att vi snart är jullediga!

Vi har varit på slöjdmässa idag med svärmor och tillhörande man. Mycket trevligt! Vi köpte en jättefin tomte av granris att ge bort som Luciagåva till värdparet imorgonkväll. Den ska hänga på ytterdörren. Ska försöka hinna ta kort på den imorgon innan vi ger bort den! Vi köpte också ett grytunderlägg som doftar fantastiskt! Juldoft, typ glögg och pepparkakor.

Ha en skön söndagskväll!

lördag 11 december 2010

Fiasko

Haha... hade ju lovat bilder på det härliga julgodiset som skulle fixas här hemma idag... Hm.... kan väl säga såhär: vi lekte Sunes Jul här på förmiddagen. Tänk er pappa Rudolf kokar knäck så förstår ni nog ungefär hur bra det gick. Vi skulle göra tre olika sorter. En hamnade i sopkorgen efter att ha bränts sönder, en hamnade över hela spisen efter att ha kokat över och den tredje i frysen då den aldrig ville stelna... Men roligt hade vi!

Barbro: Jobbet är så gott som mitt, har inte fått det slutgiltiga beskedet ännu men det är så gott som klart. Det handlar om en resurstjänst, och därför måste de få klartecken om att de får de sökta pengarna (du vet ju säkert allt det där), men de tror att de får dem! Känns väldigt roligt!

Jag har lovat mig själv att ta revansch på det där jäkla julgodiset en annan dag så vi får väl se om det kanske dyker upp några bilder framöver...

Julgodis!

Idag ska det bakas julgodis! Säger man baka? Det ska göras i alla fall! Och sen blir det bjudning hemma hos brorsan för att fira att vi blir färdiga med våra utbildningar. Mycket trevligt! Återkommer senare med foton på resultatet!

onsdag 8 december 2010

Datorkrasch och anställningsintervju

Ja så har mina senaste dagar sett ut. Datorn valde helt plötsligt att lägga av, eller inte datorn egentligen men skärmen. Den var bara svart. Svart som natten... Lyckligtvis var det inget fel på hårddisken så allt som är "mitt" finns fortfarande kvar, alla bilder, all musik och alla skrivna dokument bland annat. Men datorn gick inte att rädda. Så, nu sitter jag här med en språjlans ny dator! Himla trevligt. Beställde den i måndagskväll och idag kunde jag hämta ut den på "posten". Fick bli en för tidig julklapp till mig själv, eller kanske en examenspresent med tanke på att jag nästa vecka är klar med min förskollärarutbildning!

På tal om förskollärare, jag har varit på anställningsintervju också. En resurstjänst på 6 månader, alltså från januari fram till sommaren. Detta skulle för mig vara HELT PERFEKT med tanke på att jag mer än gärna har somrarna lediga vilket det här skulle kunna innebära att jag får. Eller ja, iaf nästa sommar. Är så bortskämd nu med att ha lediga somrar då jag studerat. Jag har jobbat lite under terminerna och sparat så mycket jag bara har kunnat, vilket har resulterat i att jag haft alla mina somrar helt lediga. Från juni - september i princip.

Intervjun gick bra trots att jag blev sjukt nervös när jag satt där. Men man får vara nervös på sin första intervju tycker jag. Jag visste inte vad som skulle hända eller hur anställningsintervjuer går till. Men nu är det gjort och det känns skönt!

Oj vilket långt inlägg det blev. Avslutar nu innan jag kommer på något mer att skriva om.

Ha det bra!

söndag 5 december 2010

Bagarstuga & pysselverkstad


Den här helgen har varit en riktig förberedarhelg! Mamma och jag har haft bagarstuga och bakat massor av lussekatter, pepparkakor och andra kakor inför jul och lucia.



Dessutom har jag haft gott om tid till att pyssla här hemma. Fixade denna lilla julgrupp till köksbordet. Ängeln följer med varje år!


Tycker om denna lilla glasängel!


Sist men inte minst har jag börjat göra några av årets julkort. Jag gillar att använda foton som är tagna under året och så gör jag om dem till julkort och skickar dem till folket som finns på bilderna.

Här syns bara framsidan av kortet eftersom jag inte vill lägga ut mina vänner på bild här.

Hoppas ni alla haft en härlig andra advent!

onsdag 1 december 2010

Fy F*n!

Har precis lyssnat på ett fruktansvärt radioprogram där en man berättar om sin uppväxt hemma hos en mamma och pappa som systematiskt misshandlade och torterade honom. Idag är han över femtio år och gör allt för att få träffa dem för att tillslut kunna få några svar på "varför just han", vad var det han gjorde?! Han har börjat träffa föräldrarna och kunnat samtala med dem men ännu inte förklarat hur han känner det.

FY FAN rent ut sagt!!! Jag mår så fruktansvärt dåligt över att veta att det finns barn som har det såhär. Det finns barn som i tvåårsåldern blir kastad i golvet av sin mor, får sitt ben avbrutet på flera ställen men inte får komma till någon doktor, blir doppad i toaletten av sin far som håller honom i fötterna medan mamman står och skrattar och spolar och säger MERA...........................................................................

USCH!

Det är sådana här gånger man verkligen tänker på att man valt rätt yrke som förskollärare. Ett yrke där jag har möjlighet att upptäcka sådana här fruktansvärda öden för att sedan kunna göra något åt dem. Och för att kunna ge alla barn den omsorg och kärlek alla barn har rätt att få.

Jag mår illa. Och har ont i hjärtat...

Radioprogrammet hette "10 år ett helt liv", en dokumentär.