måndag 30 augusti 2010

Vardagslyx



Jag brukar ofta försöka vara noga med att då och då lyxa till vardagen, särskilt nu på hösten. På något sätt är det tacksamt med vardagslyx denna årstid, det behövs så lite för att höja stämningen. Ikväll bestod lyxet av hemmagjord köttfärssoppa, tända ljus och avslappnande musik. Det är skönt att kliva ur vardagen en stund på kvällen och bara stanna upp här och nu, inte titta på klockan och inte tänka på imorgon.

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och tittar på Det Okända på tv4+, spännande!

Ha en härlig måndagskväll!

söndag 29 augusti 2010

Helgen lider mot sitt slut

Va roligt det är när någon kikar in här som inte gjort det på ett tag och lämnar en liten rad! Det värmer. Ska genast kika in hos dig!!

Så var det söndag igen och en ny vecka drar igång. Barnintervjuer står på schemat, mycket spännande ska det bli men det innebär såklart en hel del arbete med. Det ska nog gå bra!

Hoppas ni haft en härlig helg!?
Själv har jag mest tagit det lugnt och proppat i mig en massa kiwi då jag känt mig ovanligt slö och förkyld. Trodde jag skulle slippa förkylningen men icke.

Nu så, nu tar vi och sover och så laddar vi batterierna för att möta denna måndag med friska tag!



Ha det gott!

lördag 28 augusti 2010

Lördagsmys

Lite tända ljus, en godisskål, hämtmat, en film och så soffan!

Här hemma har lördagsmyset infunnit sig!

Trevlig Helg!

fredag 27 augusti 2010

För att jag vill veta...

Säg mig något jag inte redan hört förut. Ge mig det där lilla extra som får mig att våga hoppas. Klä dina ord med det vackraste du har. För min skull. Det finns för många vägar att gå, du måste visa var du är på väg. Vem är du?

torsdag 26 augusti 2010

Trött

Ja jag är trött. Fast på ett bra sätt. Vi är effektiva och får mycket gjort om dagarna men det tar på krafterna. Jag har aldrig under mina tre år på högskolan pluggat såhär mycket och intensivt under en längre period. Då har det kanske handlat om en vecka som man suttit och skrivit en hemtenta eller liknande men annars har jag alltid haft någon dag över för att kunna jobba eller göra något annat. Nu är det verkligen heldagar i skolan. Vi lever med vår C-uppsats. Skönt är det i alla fall att skriva tillsammans med någon så att man när dagen är slut kan stänga igen böckerna och låta dem vara till nästa dag. Vi har bestämt att ingen får göra något hemma / på sidan av. Det kan nog vara bra, vi behöver vara lediga från böckerna en stund om dagen.

Vad har hänt annars då? Jo, äntligen har kören dragit igång, höstterminen!! Så himla roligt, jag har verkligen längtat! Och jag har varit ute på havet en del, också väldigt skönt. Har på så sätt passat på att njuta av den sista lilla gnutta av sommaren som ännu går att hitta. Men nu känns det som att den är över...

Jag välkomnar hösten!

fredag 20 augusti 2010

Lite nytt i fönstret

Var iväg och köpte några nya blommor till köksfönstret igår, det behövdes lite färg!

Det blev även två vita. Vitt gör ju allt så mycket fräschare!

Nu är det fredag och det innebär fredagsmys! I helgen ska jag bo ute i stugan, det blir skönt. Komma nära havet och skogen på samma gång. Kanske kan plocka lite mer blåbär, vem vet.
Jag hoppas ni alla får en fin helg!
Jag ska faktiskt till och med på bröllop. Men bara en liten kort sväng, men ändå!
Kram på er

onsdag 18 augusti 2010

Regn i massor

Det öser ner och det har öst ner hela dagen. Ganska mysigt om det inte vore för att man måste ge sig ut och cykla i allt det blöta. Regnkläderna fungerade dock precis som de skulle!

Skolan har dragit igång och därmed har jag inlett min sista termin på min förskollärarutbildning. Till jul är jag utbildad förskollärare! I och med att det är sista terminen har också examensarbetet dragit igång. Vi är i full färd med att göra en undersökning angående barns tankar om lek.

Dagarna försvinner snabbt förbi när man återigen fastnat i vardagslunken. Skola från morgon till eftermiddag och sedan en stunds fritid på eftermiddagen/kvällen. Eller ja, inte vet jag om dagarna går så mycket fortare förbi men däremot har jag inte hunnit skriva något här inne den senaste tiden men det har nog mest berott på att annat prioriterats före bloggen.

Det finns mycket jag skulle kunna skriva om men just ikväll känner jag att jag helst vill krypa ner i sängen och bara vara där under täcket och lyssna på regnet utanför, sovrumsfönstret står alltid öppet! Jag känner mig lite olustig i kväll. Eller jag bär på en olustkänsla kanske man ska säga. Vet inte vad det betyder och jag hoppas verkligen inte att något kommer att hända. Men därför vill jag bara krypa ner i sängen och gömma mig lite nu. Läsa en bok kanske.

Jag återkommer en annan dag med något mer matnyttigt så att säga!
Ha det gott allesammans!

onsdag 11 augusti 2010

Längtan...

Det är en fin bild det här tycker jag...
Jag skulle nästan kunna göra vad som helst för att få stå där just nu...
Inte hade jag väl kunnat drömma om att ett examensarbete skulle vara såhär stort att starta upp...
Och bara 8 veckor, knappt, har vi på oss...
Ja tänk om jag kunde få stå där vid havet istället...
Jag hoppas att ni som fortfarande har semester njuter av dagarna och tar vara på dem.

Ha ett härligt veckoslut hörrni!

måndag 9 augusti 2010

En timmes klarhet

Vissa dagar kan en timmes promenad i ösregn bara vara väldigt blöt, andra dagar kan den vara uppfriskande. Idag var den väldigt blöt... Men jag behövde den nog ändå.

Allt det här märkligt mäktiga vi kallar livet kan en del dagar bli lite för verkligt för min smak. Då kan man behöva en timmes klarhet, i ösregn.

Dagar som går och vi hänger med. Ibland hamnar man dock i ofas och plötsligt hinner man inte längre med i det tempo som på förhand är bestämt. Det jävliga med det är att det inte finns någon stoppknapp som låter dig kliva av vid nästa hållplats. Inte ens en nödbroms. Vi tvingas följa med.

Vi har licksom blivit noggrant utplacerade på ställen där vi ska uppleva och växa. Och inte nog med det, vi ska även bli av med och tvingas ta farväl. Hur gör man när man behöver kliva av en stund, ingen lång stund men en liten stund? En stund för att hinna ifatt igen. Jo, man tar en promenad i ösregnet!

I ösregnet kan man nämligen räcka ut tungan och smaka på regndropparna och inse att man inte ensam har ansvaret för att solen går upp igen nästa morgon. I ösregnet förstår man att man inte ensam är ansvarig för att hela världen ska må bra. Det hänger inte på mig...

Ösregn må göra mig dyngsur men det ger mig också en stunds klarhet. En klarhet som behövs i denna värld full av intryck, känslor och upplevelser.

Tack och Godnatt!


En vacker text och en vacker sång. Den säger mycket!

söndag 8 augusti 2010

Roxette



Igår var jag och min härliga pojkvän på Roxette i Sundsvall! Han fick biljetterna i födelsedagspresent. Det blev en häftig kväll trots att konserten började mycket senare än vi hade trott. Hittade en liten videosnutt på youtube från igår, (inte min film).

Ha en trevlig söndag!

torsdag 5 augusti 2010

Hjärtligt gott!



Titta vilken fin smörgås jag åt på Gotland. Ett hjärta med salami och brieost.
Vi satt dessutom i ett stort fönster och åt där det stod KÄRLEK med stora bokstäver. Vi tittade på folket som gick förbi där utanför och alla smålog de tillbaka när de såg oss sittande där som i ett skyltfönster med texten kärlek på rutan. Man fick verkligen prova på hur djuren kan tänkas ha det som sitter i bur och blir uttittade hela dagarna.

Trevligt var det i alla fall, och gott smakade det!

onsdag 4 augusti 2010

Ny klocka



Jag var in på Ur och Penn häromdagen och fyndade denna söta klocka, 150:- fick jag lov att ge för den. Tyckte jag var ett bra pris! Den blir lite som ett smycke eftersom den är rosa, som ett armband. En liten detalj sådär...

Mycket nöjd!

tisdag 3 augusti 2010

Halloncup



Jag kokade hallonsylt av gårdagens skörd. När jag hällt upp två burkar blev det lite kvar i grytan och inte kan man ju slänga sån god sylt. Nej nej, jag gjorde en halloncup istället, vaniljgräddglass med varm hallonsylt. Mumsigt!

måndag 2 augusti 2010

Underbara sommarlov!



Vilken underbar sommarlovs-dag jag haft!

Jag har bland annat plockat blåbär i skogen och hallon i mamma och pappas trädgård. Jag har letat efter kantareller, dock utan resultat.
Jag har varit ner på stan och uträttat några ärenden, bland annat köpt mig en ny almanacka inför hösten så nu känner jag mig komplett igen.
Jag har kokat blåbärssylt av blåbären jag plockade och tappat upp den i min fina nyköpta syltburk, loppisfynd!
Jag har njutit av den goda efterrätten: hallon och blåbär med vaniljgrädde i soffan framför tv´n och kvällens långfilm.

Med andra ord har jag haft en riktigt mysig sommarlovsdag!

söndag 1 augusti 2010

Hemma igen



Äntligen är vi hemma igen!

Vi har haft en toppenvecka på Gotland, 3 dagar i Visby och tre dagar i Hide. Men nu äntligen är vi hemma igen. Det känns som om vi den senaste månaden har flängt hit och dit. Bott i resväskan med andra ord. Men nu så, nu kan vi äntligen packa upp och ställa undan väskan... För ett tag i alla fall.



Vi har njutit av underbara solnedgångar, mumsiga middagar och glassbaren i Visbys hamn!



Vi besökte Högklint en kväll och fick se denna vackra solnedgång!



Jag kan ju säga som så att det var ju inte helt fel att sitta och blicka ut över dessa helt fantastiskt vackra färger! Vi hade med oss dynor och filtar, riktigt mysigt!



Nu har jag en vecka kvar av ledigheten sedan börjar allvaret igen. Allvaret som jag ser fram emot! Jag ska ge mig i kast med mitt examensarbete i höst, ska bli riktigt spännande!

Ha det gott!