söndag 26 september 2010

Vem valde oss?

Vem valde oss? I mitt inre såg jag din längtan men utåt syntes ingenting. Du log och visade mig att du ville. Jag föll och du fanns där. Vem valde oss? Aldrig någonsin visste jag hur du tänkte. När skulle du låta mig komma in? Varför ville du ens ha mig där? Du såg mig och jag fanns där, jag fanns där för evigt...

lördag 25 september 2010

Det goda livet



Hur mycket ska vi egentligen tåla kan man undra?

Vi kör på utav bara h**vete och står ut med det mesta. Enda tills den dag då vi får nog. Då vi börjar fundera på om det verkligen är eller var värt det. Varför funderar vi inte på sånt medan vi är mitt upp i det? Varför säger vi inte stopp innan saker och ting hinner gå för långt?

Hur mycket kan man räkna med att en människa ska tåla? Förstås helt omöjligt att svara på. Något vi säkert alla dock kan vara överens om är att vi alla många gånger tillåter allt för mycket under allt för lång tid. Vi slätar över och kämpar vidare.

När ska vi inse att det är nu eller aldrig? Det är nu vi har en möjlighet att göra våra val. Vi har alltid ett val! Vi måste bara kliva ur den trygga komfortzonen och våga göra annorlunda. Vi fastnar allt för lätt bakom de välkända murarna vi satt upp som skydd.

Det är nu eller aldrig. Det goda livet kommer inte bara till oss, det är något vi väljer. Vi väljer lycka och glädje framför tristess och rutin!

Dessa tankar måste få fortsätta en annan dag, just nu känns det bara rörigt i huvudet.

Ha en skön lördag mina vänner!

onsdag 22 september 2010

Korgmålning

Idag kom jag mig äntligen för att cykla ner till hobbybutiken för att köpa lite färg så jag kunde måla min nyköpta svampkorg. Jag köpte två sorters allmogefärg, en grön och en blå nyans. Tanken är att korgen även ska få lite mossa och svamp målad på sig, men det får bli en annan dag! Såhär ser den ut än så länge i alla fall:


Omålad korg


Målad korg

Det är trevligt med lite pyssel! Det är inte alla dagar man hinner med sånt, men de gånger man tar sig för något sådant här påminns man om hur roligt det är!

Hoppas ni alla haft en bra dag!

tisdag 21 september 2010

Jag vill så mycket...

När jag är mitt uppi någonting fokuserar jag mycket på just det. Till exempel examensarbetet. Jag har helt och hållet befunnit mig i denna skolvärld där skrivandet varit det enda viktiga och allt annat har fått vänta, stått tillbaka.

Nu när jag börjar se ett slut på detta kliver jag också ur den lilla bubbla jag befunnit mig i de senaste veckorna. Jag börjar se verkligheten som den är igen.
Då börjar jag också fundera.

Det är som att man inte har tid att fundera på annat när man befinner sig mitt i något. När jag nu kliven in i verkligheten igen känns den tom på något sätt. Det är som att det saknas något. Ett mål. Då jag skriver ex-arbetet är hela tiden målet att bli klar. Nu när arbetet snart är färdigt står jag återigen utan mål.

Tanken slog mig att det kanske är bra att vara mitt uppi saker och ting, hålla sig sysselsatt, på så vis hinner man ju inte tänka på allt det andra. Som till exempel vad jag vill och vart jag är på väg med mitt liv.

Men saken är ju den att jag vill vara medveten om var jag är på väg och vad jag vill... Därför känns nog verkligheten lite tom för tillfället. Jag vägrar gå genom livet och vara helt upptagen med så mycket annat att jag glömmer mig själv. Jag vill vara medveten. Jag vill hinna känna. Jag vill så mycket...

måndag 20 september 2010

Orolig natt...

Har sovit dåligt i natt. Säkert fler som gjort det...

Det blev ett konstigt valresultat. Ett valresultat jag inte hade hoppats på. Nu ska jag försöka sätta mig in i det här på riktigt. Jag har fått blodad tand!

Jaja, livet fortsätter. Idag är det måndag och jag ska till skolan!

Ha en bra dag!

söndag 19 september 2010

Ikväll gäller det!

Spännande afton vill jag lova! Det är idag det avgörs. Jag har varit iväg och röstat precis som planerat. Blev glad över att se så många människor där.

Nu sitter jag i soffan och mumsar plommon och väntar på valvakan i SVT.

Helgen har varit super! I fredags var jag iväg på Fredagsmys hemma hos min kära väninna, i lördags fick vi besök av svärmor med sällskap och idag har vi varit på kalas.

Vi har plockat svamp, ätit tre-rätters och myst omkring på stan! Kan det bli bättre!?
Livet leker just nu. Det mesta går min väg. Jag känner mig lycklig och levande!
Ha det gott kära Ni!

torsdag 16 september 2010

Torsdag

Och så var det torsdag igen. Veckorna går bra fort. Jag ska snart cykla till skolan för ännu en dags skrivande. Ska även träffa vår handledare idag, ska väl få veta lite hur vi ligger till. Förra mötet var världens egoboost!

Ikväll blir det i alla fall kalas hemma hos en liten 1-åring och så blir det Brynäs elitseriepremiär hemma i soffan framför TV´n!

Sen är det helg igen... Oj ojoj, var tar denna höst vägen? Snart är det ju för sjutton redan Oktober!



Ha en härlig Torsdag!

onsdag 15 september 2010

Jösses

En aha-upplevelse som hette duga. Inte hade jag väl någonsin funderat i dessa banor. Att något skulle kunna påverka ens liv så mycket. Orkar inte ens tänka tanken på hur det skulle vara. Jag väljer att gå min väg istället, ja, så de så!

tisdag 14 september 2010

Ta hand om fötterna!



Jag har aldrig tidigare haft problem med mina fötter men nu det senaste året har de strulat en hel del. Eller fötterna har väl inte strulat men mina val av skor har kanske inte varit de bästa. Jag köper ofta hyfsat billiga skor på vanliga skobutiker. Skor som i stort sett har en platt sula. Detta, tror jag, har lett till att mina fötter idag är väldigt trötta. Nu bävar jag inför att behöva ta på mig skorna på morgonen, det värker i fötterna redan efter de första stegen.

Idag tog jag därför beslut om att köpa mig ett par ordentliga skor för att kunna slänga mina andra som endast gör att jag får ont.

Det blev ett par Nike STR triax. Hur sköna som helst, och med pronationsstöd. Visste inte att jag pronerade med mina fötter, men efter att ha fått stått på en platta inne på Stadium så fick jag veta att jag visst gör det. Jag "faller" alltså in med fötterna, behöver extra stöd för hålfoten.

Vi borde tänka mer på vad vi sätter på oss på fötterna. En bra sko kan förlänga både dina fötters, dina knän och dina höfters livslängd!

Tack och Godnatt!

söndag 12 september 2010

Kräftskiva



Nyss hemkommen från en helg väster ut. Vi var bjudna på kräftskiva! En helmysig dag och afton i trevligt sällskap. Vi träffades redan vid 13:00 för att plocka svamp och lingon, därefter vankades det tipspromenad av det svårare slaget. 5 av 15 möjliga rätt hade jag...

När tidspromenaden var rättad och klar satte vi oss till bords (se bild) för att avnjuta kräftorna. Gott var det och mysigt att sitta och äta i ett gammalt stall. Portarna ut till gården var öppna hela kvällen så det blev lite kyligt. Vi klädde oss dock varmt och tände många ljus så gick det bra. Kvällen avslutades ute på gården runt brasan med lite fika och småpratande.

Mycket trevligt men det är skönt att vara hemma igen!

torsdag 9 september 2010

Längtan



För mig har längtan alltid varit en av de största drivkrafterna. Att ha något att längta till får dig att orka, vilja och våga.

Varje morgon när jag vaknar tänker jag på allt det som ligger framför mig, samma sak på kvällen.

De få gånger jag känner mig deppig är nog de gånger då jag inte har något att längta till.

Men så kan det också vara så att jag börja fundera en massa på det här med längtan. Längtan efter något innebär ju en längtan bort från här och nu till någon annan stans. Och är det någonting jag dagligen försöker jobba med så är det att befinna mig här och nu. Detta, som ni märker, leder mig varken framåt eller bakåt.

Jag behöver något att längta efter, blir deppig de dagar då jag inte finner motivationen och jag blir yr av att befinna mig i nuet samtidigt som framtiden...

Vilka lyxproblem. Nu ska jag sluta bekymra mig och gå och sova istället. Jag har en härlig dag imorgon att se framemot!