tisdag 30 augusti 2011

Bröllop står på schemat

Ja, i helgen är det återigen dags för bröllop. Inte nåt eget bröllop, nej det dröjer några år till, men ett annat. Vi har varit på många vigslar nu detta år, jag är uppe i min 5 tror jag. Det blir trevligt!

Vardagen har så smått kommit igång igen. Jag som planerade att ta det som det kommer denna höst har väl lyckats sådär med just det kan man väl säga.. Min plan var att hoppa runt som timvikarie på olika förskolor för att prova på olika ställen och arbetssätt. Det är bara det att gör man bra ifrån sig så vill dom gärna att man stannar på ett och samma ställe, helst jämt. Nej inte riktigt så kanske, men jag hann med två olika ställen förra veckan och båda förskolorna ville ha mig kvar på längre vikariat. Nu blir jag kvar på den ena, börjar nästa vecka. Sen får vi se vad det leder till.

Det känns rätt skönt i alla fall. Att veta vart man ska och veta att pengarna rullar in varje månad. Jag väljer att inte känna mig fast även om jag kanske blir nästan det, men jag väljer att se möjligheterna istället för att se det som om jag skulle sitta fast.

Nu ska jag mysa lite i soffan innan det blir True Talant på TV!

måndag 22 augusti 2011

Til Ungdommen

En månad har gått. Offren ska fortsatt hedras och minnas, glöm aldrig det!

Tre flickor flyr terroristen på ön och simmar från Utöya. När de nästan inte orkar mer börjar en av flickorna sjunga på "Til Ungdommen" för att åter igen finna kraft. Texten är en dikt skriven av den norske poeten och journalisten Nordahl Grieg. Ingebjörg Bratland sjöng en fantastisk version av sången på minneskonserten i Oslo domkyrka den 30 juli 2011.



"Dette er løftet vårt
fra bror til bror:
vi vil bli gode mot
menskenes jord.

Vi vil ta vare på
skjønnheten, varmen
som om vi bar et barn
varsomt på armen"

lördag 20 augusti 2011

Beslutsångest

Ja eller nej. Det blev nej. En stund senare kommer ja krypandes. Varför är det alltid så. Kan man inte bara säga nej och hålla fast vid det? Varför få dåligt samvete över ett beslut man faktiskt fattat helt och hållet på egen hand. Något gjorde ju att jag sa nej, so stick with it!

torsdag 18 augusti 2011

Målardag

Idag har vi varit och målat den nya stugan ute "i stugan". Pappa fick i våras den briljanta idén om att bygga en till stuga på gården för oss "ungdomar", Tack sa vi! Därför har vi idag varit ut och målat på ytterväggarna, känns inte mer än rätt att vi gör lite nytta nu när vi har möjlighet, det är ju trots allt vi som ska få bo där.

Nu kom jag på att jag måste cykla bort till mormor med krusbären som mamma och jag plockade i förrgår, att jag hade glömt det. Aj aj.

onsdag 17 augusti 2011

En måbra dag!

Idag har jag haft en riktig måbra dag! Jag hämtades upp klockan 13.00 och lämnades tillbaka igen klockan 19.00. Jag och A har ätit god lunch, kikat runt på en massa ställen, inhandlat vissa fynd och fikat gott fika, men framför har vi utbytt en massa bra tankar om livet och annat smått och gott! Som vanligt känner jag mig upprymd, glad och full av inspiration. Härligt härligt!!

På kvällen ringde en kär vän som jag inte pratat med på väldigt länge, så himla fin avslutning på en fantastisk dag!

Tack fina vänner för att ni är så himla härliga att ha runtomkring sig!

tisdag 16 augusti 2011

Skog, svamp och gummistövlar

Skogen är nog en av de bästa platserna jag vet! I skogen är allt precis så som man vill att det ska vara. Det är tyst sånär som på fågelkvitter och knakande kvistar. Det är inbjudande och det är öppet för alla. Det finns stigar för den som behöver det och massor av orörd mark för den som vill gå på sidan av.

Idag har jag varit i skogen. Det behövde jag. Idag känns allt tusen gånger bättre. Man behöver ha riktiga deppdagar ibland, då blir allt så mycket bättre nästkommande dagar, jag menar det kan ju inte bli mycket sämre än vad det redan varit. Idag känner jag mig levande igen. Levande, inspirerad och full av tilltro till mig själv som person. Det är viktigt. Med den här känslan inom mig kan jag klara av allt! Skönt. Och imorgon väntar en ny fantastisk dag. Lunchträff och bara vara träff med fina Anna! Funderar på att kanske besöka frissan senare under eftermiddagen. Håret skulle nog må bra av det..

måndag 15 augusti 2011

Smått rastlös

Det är inte ofta jag känner såhär men idag känner jag mig tom. Tom, trött, rastlös, tråkig. Hösten börjar närma sig och det gillar jag, såklart. Men med hösten så drar också mycket annat igång. Tankar om vad man ska göra med livet tex. Inte helt lätt att komma på något bra svar på det... Jag vill så mycket men samtidigt ingenting. Jag vill vara oberoende men vet inte hur. Jag vill skriva men vet att jag samtidigt måste göra något mer.. Vem kan börja skriva på heltid och samtidigt få in pengar? Ingen högst antagligen..

Åh, jag behöver en energiboost! Glad är jag iaf över de beslut som jag tagit inför hösten, att inte kasta mig in i något som inte känns rätt. Det är en bra början. Nästa vecka börjar jag nog jobba lite smått igen, blir nog bra.

Nu ska jag skriva vidare på en annan sida, skriva mår man bra av!

tisdag 2 augusti 2011

Sköna dagar



Sätter mig ner och andas ut. Det känns bra. Det mesta känns bara så himla bra just nu. Jag har det jag behöver och jag trivs med livet. Sommaren visar sig från sin bästa sida med soliga dagar. Jag fyller dessa med sol och bad, bärplockning och långa skogsutflykter. Läsa böcker ligger också högt på "att göra-listan" just nu.

Hösten är oviss för mig, jag har ingen aning om vad som kommer hända men det trivs jag med. Jag tar det som det kommer. Härligt!

Precis så ska livet levas!